Sunday, June 17, 2012

Umrah dan ziarah

Sejak akhir-akhir ni rasa membuak-buak nak ke sini lagi.
Last pergi masa form 4 kalau tak silap, ke form 5 ek. Dah ingat-ingat lupa. Alhamdulillah, parents selalu bawa pergi sama kalau derang nak pegi tapi lepas dah keluar dari tanggungan ibubapa, takkan la depa nak bawa lagi ye tak?
Dalam ingatan ni ada sipi-sipi lagi kenangan masa p Mekah tengok kubur tok. Masa tu baru 5tahun, Intan pon tak wujud lagi.

Perasaan masa sampai-sampai depan kaabah tu memang tak dapat digambarkan la... betapa kandounya.
Satu macam perasaan menusuk dalam jiwa tu.

Kali ni teringin nak kongsi perasaan tu dengan Mr suami. Ya Allah, buka kan lah jalan untuk mempermudahkan kami ke sana. Walaupun sebenarnya banyak kekangan nak p. Ye la, dengan anak-anak yg masih kecil. Tapi husband bg semangat ckp, insyallah, kalau ada rezeki... masalah macam mana pon akan dipermudahkan.
 Oh..sapa ek ada pengalaman bawa anak ramai-ramai p sana?Selalu duk tengok, paling ramai bawa pon dalam 2 orang budak kecik. Ni ada 4 orang ni. Patut tinggal setengah bawa setengah ke, macam mana ek? Kalau ikut cost, memang la mahai kalao nak bawa 4 orang. Harga kanak-kanak 2-12 thn adalah 80% harga dewasa. Tapi nak tinggal 2 orang macam kesiann pulak. Yang pastinya, baby mesti kena bawa sebab dia menyusu lagi.

Plan nak p next year time cuti sekolah March ke, May ke... time tu umur anak-anak ikut birthday ialah 7, 5, 3 dan 1.

Oh,,...kenapa la membuak2 sangat perasaan sekarang ni?

Our latest picture