Sunday, May 13, 2012

Avillion Village Resort

Berkesempatan pergi Avillion, weekend escapade sajer...
Baru nak upload dalam blog ni. Berkurun dah pi... Eh, takde la berkurun sangat pon.
Bila ek...jap nak check tarikh.
28th April sempena aku naik keje balik lepas bersalin bb.
Ahahahhaha...walaupun untuk meraikan aku, aku yang plan..aku yang syok.
Mujurla anak-anak pun suka.

Oh yer, harga kat siini adalah melampau budget kami sebenarnya tapi teringin, nak nak jugak
pi so..keluarkan aa duit untuk ke sini. Nanti kite claim duit HP under program jalan-jalan cuti Malaysia ek.

 Harini 1st time la nak guna moby wrap ni...merah nye makngah.

 Sampai je bilik, terus landing. Kami dapat bilik yang agak jauh ke tengah laut. memang best sbb sunyi. Cuma kurang best sebab budak-budak nak ke swimming pool jauh la pulak. Oh, ini chalet atas air.
 Sebelum mandi kat swiming pool, layan tub dalam bilik air dulu yer....hehhe.
Mama ambik gambar dari dalam bilik.
Lepak kat deck.........
 Tengah asyik mandi manda kat swimming pool, ada akak tu panggil budak-budak ni masuk cooking class. Buat pizza, apa lagi...mari kita uli..Lepas buat pizza, nak kena bakar kan. Lepas sejam baru siap, so layan pool dulu. Nampak tak bola tu....hehehe?


 Ni dia pizza Aichan, cantik...byk sayur-sayuran. eh ini sbl dibakar.
 Ni yang tgh ngappppp. Sorang satu pizza...tapi berebut.
 Jum dinner......................penat pegi swimming..perut pun dah lapar. Mana cukup dengan pizza 2 biji size kanak-kanak itu.

Lepas, balik makan malam kat SUp power, budak-budak pon ketiduran. Apalagi..chance mama pulak nk berkubang dalam bilik air. Bestnya shower head dia. Besar..macam ayaq hujan turun. Sambil mandi sambil tgk bintang...
Good morning PD............
Morning baby Aydan n abah...tergelak-gelak dia atas abah. 3 beradik tu masih lagi tido kat katill Queen tepi dinding.
 Lepas breakfast kiter layan peacock yer
 ada burung juga, rabbit, kura-kura, ayam hutan
 pastu mandi laut. sebelah temasek beach bersih sbb jauh dari public beach
 baby kehangatannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
 nun dikejauhan tu avi spa
 view of garden chalet sbl balik. nanti kita datang lagi yer. takyh duk atas air pon ok, murah sikit. ok..sikit jela kan. lebih dekat dgn pool, playroom, playground
terjumpa sya kt sini,,kurusnya dia

Dinner 13th May

Harini mood nak makan Western sikit.. pegi Jusco, beli apa-apa yang patut guna
voucher RM500 yang berbaki tu. Voucher ni dapat masa beli Cik Ford haritu. Baru nak
dapat lepas 5 bulan beli...huuhuhu.
Takpe la...dapat jugak. Awal-awal dulu ingat nk beli barang baby dengan voucher tu tapi
sebab lambat sangat...dah tu kita beli je la groceries ke, barang-barang mama ke ek.

Jengjengggggggggggggg...our dinner for tonight
 Steak yg tu, mula2 rebus dulu daging dalam pressure cooker sampai lembut.
Lepas tu baru susun atas griller tu...letak carrot, bawang besar, butter, salt and pepper, and steak sauce. Grill 20minit, lepas tu pecah kan telur, grill lagi 4minit gitu.

 Ini pulak mabou dofu untuk makan dengan nasi. Cara nak buat senang yang amat.
Cuma kena ada Touban jan(tauchu dan cili, boleh beli dlm botol kat su-pa), Toufu lembut, bawang putih, bawang besar.
Tumis bawang, masukkan air, masukkan touban jyan
Masak kejap
Masukkan Toufu

Yang ini tkyah habaq la cara nak buat kan....
Masuk dalam microwave 2minit...ready dah.

Dinner last Friday 4th may

Last Friday, ada 2 trainers dari Nihon datang. Train new application yang MR akan pakai.
Seminggu juga la trainers ni duduk kat Malaysia.

Memandangkan, sebelum ada Outlook Migration yang mana terlalu2 lah isogashi nye so sebagai tanda
terima kasih, customer iaitu Lilly membelanja agents.

Venue kali ni ialah buffet kat Shangri La Putrajaya.

Makanannya, aku bagi 8/10. Sedap..tapi macam tkde highlight kat mana yg paling sedap. Dessert dia mmg heaven la.. Salad bar dia pon byk sangat choices. Ada juga lauk pauk dan nasi minyak. Utk grilled section, ada beefsteak, lamb chop, udang, sotong. Ada juga steamboat section... Buah-buahan pon byk.

Oh yer, Aydan pun join jugak. Akak-akak comel la duk layan Aydan sambil mama melahap.

Our latest picture