Saturday, March 5, 2011

A day in KPJ Kajang Specialist.................

KPJ Kajang ni kalau dari Puncak Jalil, tak de lah jauh mana.

CERITANYA BEGINI:
Dah sebulan lebih anak ku Aichan ni tak berhenti selsema dan berbau sangat busuk. Macam hanyir..
Macam2 antibiotik dah telan tapi still tak hilang bau busuk walaupun hingus tkde dah. Ingatkan tkde apa2 sebab bau tu makin lama makin kurang tapi, dua hari lepas, dia mengadu hidung dia sakit dan baunya makin
teruk.
Jadi Jumaat petang semalam, buat appointment dgn ENT Specialist Az Zahra. Masuk je bilik doktor, cerita serba sedikit, terus doctor buat conclusion yang ada bendasing dlm hidung Aichan. Aduh..biar betul doctor ni. Teropong pun tak, terus ckp bendasing...hehehhehe..tkper la. Doctor ni dah berpengalaman. Doctor suruh warded malam tu jugak kat Az Zahra utk supaya esoknya boleh terus bius dan korek apa benda dalam hidung Aichan. TETAPI, company ku dan company husband tk cover admission kat Az Zahra....kena la carik hosp lain........................ Selalunya kami ke Columbia Asia Puchong sebab dekat tapi, zannen desuga, ENT kat situ tgh bercuti.

Pening juga nak pilih hosp mana sebab sume jauh2*yeke??? Mula nak pegi Sunway sebab rasa agak dekat..
Pagi tadi tepon Sunway, tapi org yg jwb tepon tu kureeeeeeeennnngg membantu jadi try call KPJ Kajang.

Wow...nurse ENT yg jawab telefon tu sangat baik..Thanks sangat2 kat Nurse Vimala. Dia terus suruh datang cari dia kat bilik no 10(ENT). Apa lagi....terus pack2 barang sikit dan menuju ke Kajang.

KPJ Kajang ni lebih besar la dari Columbia Asia tapi nampak agak crowded unlike Columbia Asia yg hanya 2 tingkat dan luas. Sampai je situ, daftar dan terus ckp Vimala suruh cari dia. Tersengih lebar Vimala datang sambut kami dan terus dapat masuk bilik doktor....oh I loveeee it. Masa kat Az Zahra semalam, walalupun buat appointment, still tak boleh masuk time tu.Bila tanya kat staff dia, ada ke dia jawab, ada org dtg pukul 5 tadi tp tak dapat masuk lagi. Abih tu...kenapa bg kami buat appointment pukul 630 kalau masih ada orang yg dtg kul 5 tapi tk dapat masuk lagi...Mengong@!#&%&^% Dah la staff dia bersembang suara punya kuat mcm klinik itu dia yang punya.Hormat la kat customer sikit. Nak sembang pi duuk belakang daaa. Husband ku sudah black list Az Zahra.

OK la..back to the track...jumpa doctor Sahir..nampak matured and experienced. Ala2 serious tapi mesra. HAhaha.. susah nk explain. Ada kan setengah org nampak serious tp reti je buat lawak.
@
@
@
@
Short cut saja..masuk bilik...tapi bilik single tk ader. Habih penuh....kena duk bilik 2 bedded. Doctor cakap, kalau nak blk tido kat rumah pun takper.... tapi kena duduk jugak supaya insurance cover. Bagus aaa doc.

Kalau Aichan or Aidil yg sakit, kenalah abah yg tunggu sebab mama tk boleh berpisah tido dgn si kecik ni. Si kecik ni masih menyusu malam. Macam mana abah nak tunggu, kalau org sebelah tu perempuan yang tunggu kan???

Citer pasal procedure pulak. Aichan nak kena bius so kenalah dia berpuasa. Kesian sangat2......
Asyik minta air je....nak bius pukul 1pm.. dari pukul 9pagi..tak makan aper...

@@@@@@@@@

Dah settle...macam2 kuar dari hidung aichan.mcm tong sampah ader....

1 comment:

Anonymous said...

pasai apa? apa yg masuk idung?