Thursday, December 1, 2011

Pesanan untuk parents yang anak kena admitted-->tolong jadi PEKA ek jgn PEKAK

Aku demam, anak pun demam. Tapi anakku kena admitted kat Columbia Asia Cheras. Hopefully harini boleh discharge.

Cuma satu je la nk pesan kat parents2 yg jaga anak kat hospital. Tolongla be considerate
dengan org sebelah kalau share bilik. Kalau rules cakap, hanya sorang je boleh temankan
anak, and preferably perempuan..tolong la follow.
Buang air liur je la aku tanya siapa yg tunggu anak malam ni kat jiran sebilik tu.
Kalau hasben ko nk tunggu, aku mmg sukahati bg laki ku tunggu juga.
Aku dah la pregnant, ku gagahi juga tunggu anak kat spital sbb dia cakap wife dia yg
akan tunggu. Tup tup pukul 1030 mlm, dah berdengkur laki bini...ni ingat kat hotel ke?
Dah la bilik dia sebelah luar, aku yg kena bangun malam 3,4 kali utk ke toilet nk
kena lalu depan kaki laki dia(sbb dia pakai couch yg menyempitkan laluan). Hinshhhh,
rasa nk berasap. Nak pakai kain batik pun susah, dibuatnya tgh2 mlm terlondeh sbb
kalut2 nk ke toilet kang... be considerate la. Kalau bilik single tkpe la.
AKu pun tengah tunggu bilik single..nak buat camne, penuh! Dah bilik share tu, buat la
cara berkongsi. Jangan la bukak TV kuat2 kok yer pun nk tengok bola. Balik rumah la.
Kalau anak tgh kronik, kat ICU ke lain la. Ni demam juga...sama condition ngan anakku.
Susah la kalau asyik nk berkepit je. adehhh.......tau la jaga anak tu kena sama2 tp
kalau sampai ganggu orang lain..... Sama2 pun byr ah, walaupun guna duit insurance
company.
Lepas drama air mata (faham2 la ye org pregnant ni emo!) dengan nurse2.... dapat juga tukar bilik yg baru..yang tkde orang lagi sbb bilik tu
agak jauh dengan nurse station. Thanks!

4 comments:

ambrynaa said...

Alahai kesiannya ko Siti. Org peknen memang emo:).
Banyak2 sabar ye...

syanashwa said...

ct!! kat sini rupanya.. :) kesiannye anak branak demam.. semoga cepat sembuh ye! dh tk aktif fotopages ke skrg?.. lama tk jenguk :)

yusmEa said...

klu org pun..bengang jgk. sabar ek k ct. tc!

diannazainodin said...

Soo..kau mmg raja drama..hahaha

Our latest picture