Monday, December 12, 2011

First baby tooth dah gugur

Dah lebih sebulan rasanya first gigi Aidil longgar tapi sebab dia tak suka nak main2 gigi jadi tkde perubahan sangat.
Semalam, abah dia check, tengok dah ada gigi tumbuh...risau la pulak takut gigi berlapis2 senget kang...
Abah dia duk 'honggaq'2 tapi nampak macam lambat je nk gugur.

So.....bukak youtube, tunjukkan dia cara2 nak cabut gigi sendiri. Bagi dia choices la. Dalam youtube, ada
yang guna rocket la, remote control car la, pintu la... Mula2 nak try dengan kereta cars mc queen dia tu
tapi tak laju la pulak. kereta control pulak tkdo battery...last2 pintu pun jadik la.

Ambik floss,  ikat satu kat gigi dia, satu kat pintu...bersungguh2 ni buat. Tapi satu pun tak berjaya sebab
floss tu terkeluar dari gigi dia. Hmm..last2 masa mama nak ikat floss tu kat gigi dia, zappp zasssss
terus tercabut. Meraung gak dia sebab gigi tu tak longgar sangat lagi pun. Macam mana nak longgar
kalau dia tak main2 gigi tu. Gigi kekal dah nampak rupa dah....

Sebab kan dia berani try sendiri cabut gigi, janji nak belikan present kat dia....

p/s: oh ye, masa duk suruh dia cabut gigi tu, cakap la kat dia, nanti jadi gigi berlapis cam abah kan tak
hensem...
tau apa dia jawab, ala...mama suka je kat abah dgn gigi tu....
ehehekssssssssssssss

2 comments:

diannazainodin said...

tergelak besar baca statement last skali..adoyaii..anak..anak..comei sungguh jwb mcm tu..akal dia mmg sangat bijak..sure terkedu mama dia

AmY DeaN said...

Wakakakkakaka....

Our latest picture