Wednesday, January 18, 2012

Anak2 ke sekolah

Dah bersawang2 blog ni. Bukan tak de idea tp tk sempat nak update. Start 2012 ni 2 orang anak dah mulakan persekolahan. Aichan masuk tadika, dan Aidil dah darjah 1.
Nak share sikit gambar2

Aichan tadika kt Kota Perdana...Tadika Islam Permata Indah. Aidil pulak masuk Sk Taman Universiti. Aichan 1st dy at school
Tak byk hal sangat. Mula2 tu dia nangis..aichan mmg pesen macam tu. 1st day nangis la kejap lepas2 tu bersemangat je nak pegi sekolah.

Aidil 1st day at school
Aku tinggal je dia. Hari sebelum tu dah datang sekolah utk orientation so dah bahagi2 kelas. 1st day tu abah dia just monitor tengok dia naik van yang betul ke tak..then sampai gate, just tinggalkan je dia. Dia macam ok je. Aidil ni heartless sikit bab2 ni..tkde la nak menangis sbb takut ke segan ke..(tapi nangis bab gaduh ngan adik2 laju je). Bila balik dari sekolah...satu je gimon Aidil. Kenapa mama dan abah orang lain tunggu kat sekolah?Aidil nak makan pun takde tempat duduk kat canteen sebab penuh sangat dengan mama2 dan abah2............. Aku terkeduuuuuuuuuuuu!Apalah parents ni, takkan la nak tunggu anak sendiri sampai anak orang lain nak kena makan atas lantai!
So, 2nd day tu aku pegi canteen dia temankan dia makan..ehehe. Kalau tidak, duk bersila kat bawah lagi la anak aku!Aku tiap2 hari kenala rajinkan diri sediakan bento. Tapi bento pun kena pilih juga sbb dia sekolah petang. Aku sediakan pagi. kalau nasi2 tu takut basi...jadi aku bagi yg simple2 cam sandwich, sosej, nugget je.
Skang ni dah minggu ke 2...baju dan kasut makin kotor...aku tau sebab apa. Sebab dia dah dpt kawan2 la tu. Lepas tu yang paling buat aku amuk mlm2 ialah, pensel hilang tiap2 hari... telan pensel ke ape??

2 comments:

diannazainodin said...

SU..normal hilang pensel..kira OK lagi sbb pensel box dia bawa balik...anak Dianna mcm tu la,pensel,pemadam,pembaris..habis hilang..dah lepas pertengahan tahun lagi dahsatt...pensel kaler asyik hilang,tiap minggu kena beli...tensyen...tapi tahun nie dah naik darjah 2,tgk oklah..dia dah pandai handle brg dia..

Harrafyelza said...

kahkah..sama cam ank aku nyah!!eraser, pensel hari2 tau....last2 aku bli pemadam murah tuh sepeket.amekaww

Our latest picture