Sunday, May 13, 2012

Avillion Village Resort

Berkesempatan pergi Avillion, weekend escapade sajer...
Baru nak upload dalam blog ni. Berkurun dah pi... Eh, takde la berkurun sangat pon.
Bila ek...jap nak check tarikh.
28th April sempena aku naik keje balik lepas bersalin bb.
Ahahahhaha...walaupun untuk meraikan aku, aku yang plan..aku yang syok.
Mujurla anak-anak pun suka.

Oh yer, harga kat siini adalah melampau budget kami sebenarnya tapi teringin, nak nak jugak
pi so..keluarkan aa duit untuk ke sini. Nanti kite claim duit HP under program jalan-jalan cuti Malaysia ek.

 Harini 1st time la nak guna moby wrap ni...merah nye makngah.

 Sampai je bilik, terus landing. Kami dapat bilik yang agak jauh ke tengah laut. memang best sbb sunyi. Cuma kurang best sebab budak-budak nak ke swimming pool jauh la pulak. Oh, ini chalet atas air.
 Sebelum mandi kat swiming pool, layan tub dalam bilik air dulu yer....hehhe.
Mama ambik gambar dari dalam bilik.
Lepak kat deck.........
 Tengah asyik mandi manda kat swimming pool, ada akak tu panggil budak-budak ni masuk cooking class. Buat pizza, apa lagi...mari kita uli..Lepas buat pizza, nak kena bakar kan. Lepas sejam baru siap, so layan pool dulu. Nampak tak bola tu....hehehe?


 Ni dia pizza Aichan, cantik...byk sayur-sayuran. eh ini sbl dibakar.
 Ni yang tgh ngappppp. Sorang satu pizza...tapi berebut.
 Jum dinner......................penat pegi swimming..perut pun dah lapar. Mana cukup dengan pizza 2 biji size kanak-kanak itu.

Lepas, balik makan malam kat SUp power, budak-budak pon ketiduran. Apalagi..chance mama pulak nk berkubang dalam bilik air. Bestnya shower head dia. Besar..macam ayaq hujan turun. Sambil mandi sambil tgk bintang...
Good morning PD............
Morning baby Aydan n abah...tergelak-gelak dia atas abah. 3 beradik tu masih lagi tido kat katill Queen tepi dinding.
 Lepas breakfast kiter layan peacock yer
 ada burung juga, rabbit, kura-kura, ayam hutan
 pastu mandi laut. sebelah temasek beach bersih sbb jauh dari public beach
 baby kehangatannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
 nun dikejauhan tu avi spa
 view of garden chalet sbl balik. nanti kita datang lagi yer. takyh duk atas air pon ok, murah sikit. ok..sikit jela kan. lebih dekat dgn pool, playroom, playground
terjumpa sya kt sini,,kurusnya dia

No comments:

Our latest picture