Sunday, June 19, 2011

Aidil Ali 5 Nov 2007

sempt lg mama aidil beraya sbb aidil tk lahir lg. siap buat mkn2 mlm raya tu. jemput yg dkt2 jer. lepas basuh2 pinggan ala kadar mula rasa sakit pinggang.sikit2 je la.boleh lg lelapk mata. isnin ni dh buat appointment ngan doc utk induce sbb dh lepas due date seminggu lebih. kalo sempt bersalin before tu rasa lega.duk doa2 supaya bersalin masa weekend so madok tkyh amek cuti lama sgt.company ni tkder cuti utk jaga wife bersalin la pulak!!
pagi raya kedua tu madok pi keje..dia suh all kalo sakit makin teruk. intan pun ada kt rumah so mintak intan tunggu sampai tghari(suh dia ponteng kelas)..kot2 nk kena pi spital. sejak subuh kul 5 am tu makin kerap sakit cuma tk sakit sangat.pastu kul 9 tu nekad pi spital.... makin sakit kt lam keta.check2 dh 10min interval sakitnyer.masa tu rasa nk ngamuk2 je kt jln tk rata sebab keta beringgut2...sakit.
jumpa takeuchi sensei yg senior tu..dia suh masuk wad... masuk LDR terus.LDR stands for labour delivery recovery room. hospital takeuchi ni bagus sbb ada byk ldr. tkyah tunggu lam bilik masa contraction. terus lam bilik tu jugak bersalin... cantek.ada 2 single bed n sofa so bolehla saper2 nk teman tu tido situ.
sakit makin kurang la plak. k.fida dtg...bawa bento utk madok...boleh gelak2 lg masa tu.
makin mlm..makin sakit.....pergh...dh tkleh senyum punnn.nurse kata maybe lam kul 3 pagi ni bolehla kot start push.... seksa nyer sakit.madok tlg urut2 pinggang. BGM masa tu ada lagu2 hindustan..tah camner bleh ada radio india kt spital tu....
matahari 5hb nov dh naik...tk bersalin lg....at last kul 1120am br dgr jerit tangis baby aidil ali 2780g.alhamdulillah... cukup sifat.cuma heartbeat slow sket so kena masuk incubator.sempt pegang kejap jer....






No comments:

Our latest picture