Sunday, April 21, 2013

The Zon Regency JB

Masa dah suntuk jadi choices nak menginap kat JB dah tak banyak. Mula-mulanya rasa nak duduk kat M Suites sebab pool nya ada slides atau Grand Bluewave tapi dua-dua dah habis. So, walaupun banyak review kureng best kat The Zon Regency ni, kite tawakkal je la ek.

The Zon ni dapat 5stars tapi rasa macam 31/2 atau 4stars je. Harga pun berpatutan la. Lebih sikit dari RM200 untuk Deluxe room.
Pros
1.Bilik bersih dan carpeted
2.katil sangat selesa
3.Pool pun bersih dan view cantik
4.Bantal boleh minta lebih-lebih


Cons
1. Parking jauh gila. Nak kena cross lounge untuk naik elevator ke bilik
2. Nasib tak baik access key tetiba tak boleh guna masa nak masuk bilik pukul 10mlm.
  Nasib baik terjumpa cleaner, minta dia buka kan bilik.
3. Dapat bilik yang jauhhh nunnn disana dari elevator. Sangatla seksa nak berulang alik.
4. Lounge sangat bising tapi sebab dah request bilik tingkat atas so kurang kedengaran la. Agak soundproof didalam bilik.
5. Nampak couple lelaki tua(Chinese) dan perempuan muda sexy (non-locals) kat area lounge. Agak ayashii disitu. Pemandangan tidak sesuai untuk kanak-kanak.

Kalau ada choice lain, memang tak menginap sini dah kot lepas ni. Kalau nak duduk pon, akan make sure bilik dekat dengan elevator.

No comments:

Our latest picture