Monday, July 18, 2011

Kota Kinabalu Day 01 (14/7)

Memandangkan flight pukul 1250, kami pun relax2 sambil bersiap-siap kemas beg untuk 3days
2nights trip kali ini. Aidil dan Aichan memang tersangatlah excited nak naik hikouki(aeroplane
)Dah lama tak naik dan last time naik derang masih kecik2 lagi.

First time nak guna AA dari LCCT ni.Survey parking kat area tu, agak mahal. Lagi mahal
dari tiket ke KK. Hampeh kan..ehhehe. So, husband cakap, gamble la parking Kenari kat open
space yg ramai org park di sebelah highway tu.
Perjalanan ke KK memakan masa selama 2jam 15min. Pada awalnya, budak2 tak kacau sangat tapi
lepas 1 jam tu, masing2 dah bosan, mula la nak ke depan ke belakang. Mujur lepas lunch, terlentok
tido sampai la dah nak mendarat.
Dah sampai KK, check in kat Hotel Le Meridien, betul2 depan pasar filipina. Saja pilih hotel
tu sebab dekat dengan kedai-kedai jadi taklah susah nak shopping. Thanks to Le Meridien yg without
any charges bagi 1 extra bed. So just nice la 1 King bed + 1 extra bed. Dapat pulak bilik yang paling
hujung sekali dan sangatlah spacious walaupun tempah bilik superior saja. Berbaloi-baloi.
Petang tu, lepas solat, kami ke Tg Aru sebab teringin sangat nak makan jagung rebus sabah yang katanya
manis-manis dan murah-murah. Sampai kat Tg Aru, tengok ramai yang tengah nak ambik gambar matahari
terbenam. Malangnya, cuaca haritu kurang elok. Banyak awan.
Dinner kat Tq Aru...tekakku kurenggg berselera.(nasi goreng no aji ga..mattaku kuchi ni awanai)
Jadi balun jagung setongkol, kepak ayam bakar dan jeruk mangga. Oh yer, jeruk kat sini
sedap2. Tak manis sangat dan masin-masin. Kelabu mata mak buyung tengokkkk...
Oh yer, birthday celebration........rahsia!

1 comment:

Sitisifir10 said...

Masa saya ke KK dulu, bersama kawan2 sekerja...sangatlah tak bestnya sbb keluarga tak dapat ikut sama