Sunday, March 4, 2012

guna spectra..sakit

Kalini nk citer pasal bpump spectra.
Agak musykil sebab masa anak no 3 pakai spectra tkder masalah.Kalini, mcm sakit pulak.

Awat ek.aku perasan jugak yg cikubi berubah size lepas kena suction dgn spectra 3 ni.
Aduiiii...hasil pon tk seberapa sbb bby asyik melekap jer nk nenen.

Camner ni....??
Ni 1st time nk hantar bby 2 bulan kt orang. sbl ni, plg cepat pon masa Sara dah start mkn solid food
jadi kebergantungan kpd expressed breastmilk agak kurang. Banyaknya Sara minum kt rumah ganti blk
yang siang. Paling byk pon Sara consume 4 x 3oz jer. So hasil pam mmg boleh utk buat stok.
RIsau...haruskah aku tukar pump lain sebab pump ni sakit???

Mana nk test pump-pump jenis lain ek??Aku punya manual avent pun ntah mana pegi dah....

2 comments:

chilun @ cik pau @ bibimie said...

spectra mmg sakit sikit cuma u kena kawal suction masa nak start tu. pulas ke slow... pastu agak2 breast dah mcm lembut... pulas ke bghn yang kuat.. slowly. pakai spectra nih mcm tak puas sket.... mcm tak sedut abis dan kalau terpulas ke max mmg sakit... best lagi pakai avent tapi sebab dia bleh double pumping tu ramai orang guna tu.

dartdadada said...

medela laaaaa best tak sakit lgsg!

Our latest picture