Monday, December 13, 2010

A tiring day

Ntah kenapa harini aku rasa berangin je dari pagi....
          Semalam somi aku keje malam, jadi pagi ni pukul 730 la baru dia sampai rumah. Aku pulak minggu ni keje 10am-8pm. Tu yang malam-malam penat tu. Aduhhh.... Pagi tadi somi bw balik telur, sosej dan roti sebab Aidil order nak makan tu pagi ni. Aidil juga order nak air bunga... layannn. Aku lak nak masak nasi lemak. So somi aku yg ngantuk tetapi sangat baik hati telah melayan anak-anak breakfast.
       Lepas anak-anak dah makan, barulah somi ku boleh landing, dan aku pulak cont cuci baju, lipat baju yang tersangat-sangat banyak. Bila tgk lantai living room pun dah loya sebab sangatlah comot. Nak mop, mop pulak patah. Vacuum pun rosak. Time ni la rasa nak import bibik barang seminggu dua. uwaaa..penatnye tgk rumah sepah. Time ni juga la aku rasa dapur aku sangatla kotor... pikir saja sudah penat tau! Mula la aku rasa nk hangin kat sume orang. Aduh...kesian anak-anak. Derang pun kena tempias. mana taknye, aku tengah mengemas, si adik ni pegi hangkut 3 kotak air teh bunga pegi ronda satu rumah. Abih menjejeh-jejeh...sah sapa2 bg kat adik ni. Takkan la adik sampai ambik 3 kotak air bunga kat atas meja. Kalau yang letak sipi-sipi tu mungkinla kan....
     Habis lipat baju, jemur baju. masa tu aku dah sangatlah stress..........ada sapa2 leh rekemenkan part time cleaner?Nak minta tolong kemaskan rumah yg sangat bersepah dan berhabuk,...

Ahh...by the way, esok aku cuti. Plan nak tgk Harry Potter tapi...rasa cam nak bersihkan rumah jer

No comments: