Monday, December 13, 2010

Thistle Port Dickson short vacation

Sempatla jugak lepas gian nak tido hotel kali ni. Dah banyak kali plan tapi asyik tk tangguh-tangguh atas banyak hal. Akhirnya sampai jugak la ke PD yang tak jauh mana....


Kali ni menginap di Thistle PD, 2nd choice after Avillion. Aku booking guna Agoda. Dapat rates yang agak best untuk Deluxe room.

Memandangkan anak-anak memang bangun awal tak kirala hari cuti ataupun malam sebelumnya tido lewat, so kami gerak ke PD agak awal. Dalam pukul 9 lebih dah gerak , berhenti beli kuih kat tengah jalan dan sambung ke PD. Sampai PD dalam pukul 11. Yey! Dapat juga check in walaupun masih awal cuma tak dapat la nak duduk bilik double bed. Cuma ada King size bed je. Boleh la kot. Bilik tu paling hujung so husband suka... ok la kan. Ada daybed yang boleh Aidil tido malam nanti dan juga kitorang minta baby cot utk letak Aichan/Sara.


tengokla budak kecik ni nak naik gak bed kitorang.. End up malam tu sah sah la bukan dia tido dalam baby cot tetapi kakaknya.







 Sara tunggu turn nak tukar baju nak masuk swimming pool
Ngantuk la pulak main pasir ni.. apa kata kita tenyeh fair n lovely mama punya supaya lebih putih.











 Breakfast time....3 beradik ni sibuk makan jer.
Layan la yer gambar kami 5 beranak ni.













Overall comment about this hotel...okkla, 4stars la. Takleh bagi 5 sebab, lantai bilik kurang bersih. Masih ada habuk2. Aku sebenarnya suka lantai berkarpet tapi hotel ni memang tkde bilik lantai carpet katanyer... Pool bersih, besar cuma my husband kureeeng berkenan dengan pool bar. Hahahah..tk sedap mata memandang katanyer. Breakfast pon so-so la. Nak kata banyak gile choice tu tkde la. Yang agak best kat sini ada dial '0' knock2 utk helpdesk. Aku request babycot..zasss, cepat je sampai. Aku request extra blanket pun zasss sampai. Cuma masa pagi tu aku tanya, mana newspaper ni..tak sampai2. Sampai kitorang check out pun tak dapat. Maybe haritu punya helpdesk kurenngg proactive kot!

Oh yer, kat PD kitorang lunch kat luar..tepi jalan je. Sedap nasi ayam kat situ. Aku pun tak tau nak habaq kat mana, tapi dari thistle tu menghala ke pekan, nanti nampak kawasan perkuburan orang Islam sebelah kanan, kedai/gerai tu betul2 oppositu kubur. Ada jual nasi campur, nasi ayam, nasi lemak , otak-otak. Sebelah malamnya, budak-budak dah kepenatan so memang tak keluar dinner kat luar. Plannya nak room service je tapi macam kurang best la pulak menu. Teringat lak nasi ayam lunch tadi, so husband pegi cari..dah habis. Order kuewteow goreng, sgtla tk sedap!.Uwekkkk...ahahha. Tapi ada satu gerai, husband beli cucur udang n popia sangatla marveles......Taktau kat mana sbb kite tak ikut!

4 comments:

madamoiselleczar said...

wah! bestnyer coti2 mesia :) aku try booking Avillion water chalet...full house beb!!!! sepanjang cuti sekolah ni mmg dah fully booked...hamparagas aku dibuatnyer... :(

farah225 said...

yup, walau dekat tapi quality time tu yg penting.aku pon lom masuk citer holiday yg dah basi.heheeheh

maYa said...

waaa..bestnye pi bercoti..aku coti2 pon gi dekat2 sel/kl jelaa..mr kudu da start class n bz keje..xdapeklaa nk coti2 jauh2..huhu..one day kite bt bbq nak??hehe

madoct10 said...

Nak..nak..sbl ko beranak ke lepas ko beranak Maya.. PLan la. Aku join!
madamoiselle n farah : Tu la..asalkan dekat jadik la.... aku pun try avillion..hang try book kat agoda. Selalunya agoda ada lg bilik walaupun tmpt lain dah habis.
http://www.agoda.com/asia/malaysia/port_dickson/thistle_port_dickson_hotel.html