Wednesday, December 15, 2010

Zakat.....

Setiap tahun aku dan somi byr zakat lepas dapat dividend ASB.. senang nak kira....

Sudahkah anda membayar zakat simpanan, zakat harta, zakat emas,perak........................???

Anda sume byr zakat kat pejabat zakat ka?? Last year dan sebelum2 ni aku byr kat amil yang kutip zakat je sebab amil ni insyallah percaya dia salurkan kepada orang-orang yang betul2 memerlukan kat kampung. Baguih gak bagi kat orang kampung dekat-dekat kan. Tapi tak tahun lepas kami tak minta resit utk claim income tax. Tak pasti la buleh dapat resit ka dak, tapi kalo amil yang dilantik..ada kot resit nooo.

3 comments:

Aku said...

pernah bayar zakat secara online... resit dihantar dari pusat zakat terus ke rumah slps beberapa minggu....

azil.eid said...

hi awak,

saya tinggal kat nilai aa skang neh.. tuh selalu pi alamanda. =) awak tinggal kat mana la neh??

madoct10 said...

wooo...kami kat Seri kembangan laaa... Fb kite dah connected ke? add la kiter