Wednesday, April 27, 2011

Jiwa kacau

Jiwaku agak kacau....dengan  stress di office. Stress dengan customer daaa... kerja sbg IT helpdesk ni memang mencabar jiwa dan minda betul laaaa

manusia..manusia, memang kurang bersyukur<--ditujukan utk diriku juga. Dah dapat apa yang diidamkan, tamak nak lagi best. Daripada kerja contract dapat permenant....daripada gaji basic cam freshies dah jadik cam experienced....complain pulak ttg stress kerja. Logic la kan, dapat gaji lebih, for sure la kerja pon kena lebih. Stress pon bertambah. Mana ada kerja senang gaji banyak...Selalunya setimpal dengan apa yang kita dapat la. Ada yang kena keje shift....utk dapat lebih elaun..

Kalau diberi pilihan, kerja yang kena tepati masa(takleh kurang walaupun seminit), stress dengan customer, tapi tak yah bw balik kerja ke rumah, tapi masa depan cerah, tapi gaji mahal, permenant position with big established company VS kerja tak yah tepati masa (boleh pegi bank time lunch lagik), less stress, gaji kurang sikit dari sekarang, benefit hampir sama tp beranak dicover, company pon established, tapi future nak naik gaji adalah kurang..........tak dak pilihan sangat kalau berangan nak jump2....

Oh no....aku jadi stress memikirkan ini....
Dah la stress dgn user yang sama. call masuk kat aku smp 3 kali, tadi. Dia paksa IT team support dia within 10mins... macam mana nk buat!Kami bukan ada bidang kuasa nk paksa IT team support dia sorang je. IT team pon byk lagi kerja lain nk buat. DUhhhh....lainla company tu dia yang punya kan.

Oh ye....ni ada kerja kosong kat bawah ni...sapa berminat??yang ni dijamin tak kan nyesal punya la

No comments: