Tuesday, April 5, 2011

Bento

Esok berazam nak buat bento untuk anak2..hehe.
Dah check dlm website...http://www.ajinomoto.co.jp/recipe/obento/index.asp
lauk utk bento adalah
1. telur goreng dgn daging cincang
2. cendawan goreng
3. salad tomato gaul shiso(ape ek ckp melayu??)


gambar ihsan website ajinomoto
Harap2, esok akan jadi rajin.
Kadang2 bukan tak rajin ponnnn..hihiks, barang nak masak je takde.
Ceh..alasan ke tu??
nak masak itu tgk ini tkde, nak masak ini tgk itu tkde..
mana la nak datang mood nak masak.
Semalam berjaya juga la sediakan menu telur dan carrot untuk
anak2. Bertambah2 mereka makan.
Alamak, silap, bukan aku yang masak...mr husband yang masak. Aku masak
jugak tp utk isi perut aku sbb lauk yg husband masak dah clear.

1 comment:

YuS said...

wahhh syoknyer ade org rajin buat bento.....aku nih asyik duk pk nk buat je tp tk pernah pon buat hahahahahaah jeles aaa tgk ....