Tuesday, April 5, 2011

Ajak orang makan

Masa duk kat nihon, rajin ajak kawan2 makan kat rumah.
Tapi bila dah balik msia ni....baru sekali saja buat makan2
besar kat rumah. Kenapa ek?Adakah aku malas....tkde budget..
atau segan nk tunjuk rumah kat orang...
adeii deiii..deiiiii
Aku rasa sebab masa kat jepun macam susah nak cari makanan
melayu jadi kalo aku masak apa pon, surely tetamu akan telan
jugak. Bila dah kat  msia ni..kat kedai byk makanan sedap2.
Nak masak pon jadik segan, end up...apa2 nak jamu kat orang
pon beli kat kedai.
Hatta, mak pak sendiri mai rumah pon bw p makan kedai...
Abeh la skill masak ku....
Dalam masa terdekat ni nak ajak kawan2 mai makan kat rumah...
at least suzon buat lawatan balas, pon dah ok dah.

p/s:Rajin pulak menghapdet blog hari ni...call tk byk rini.

3 comments:

nelcyndana said...

salam perkenalan cik madoct (ingat lagi ke kat mbr SI ni). makan byk2 ye cik madoct sementara masih lalu makan kat luar ni... lama2 esok, nasi kosong + ikan bilis goreng msk kat umah gak yg lbh sedap, bila dah boring mkn luar. ;-)

nelcyndana (www.bugzmind.com)

madoct10 said...

salam nelcy...ingat sangat lagi time SI dulu.
Skang ni pon nelcy dah glamer...slalu masuk majalah kan..hehe.
Skang ni kalo isi perut sendiri mmg makan kat rumah cuma bila nk ajak org datang, segan lak nk tunjuk skill yg tk seberapa nih...

nikoniko_mama said...

betul2 tu kct, setujuuu sangat.. macam2 pk nak buat mkn2 kat umah.. :P hehehhe kalau kat jepung dulu anytime je,,nasi ayam lah,, bihun sup lah,, steamboat lah.. etc etc.. kan? kan? kan?

Our latest picture