Thursday, September 15, 2011

Selamat Hari Malaysia

Wah..wah syok nya p kerja jalan lengang harini.
20min dah sampai opis, sempat singgah beli nasi lemak lagi.

Nak buat macam mana, tuntutan kerja, kena kerja jugak la kan. Kami bukannya tknak cuti tapi
kena kerja. Selamat hari malaysia

Kat FB tadi aku hangin ngan sorang mamat ni...ader ke dia ckp aku bukan org msia kot sebab tk sambut cuti Hari Malaysia. Cam bangang! aku tensen gila. Bila aku ckp, habih tu polis, nurse doctor kena kerja tu, bukan org malaysia ke. Kedai makan yg ko pegi makan lepas Jumaat td tu kalo cuti gak..ko nak makan apa. Hangin sungguh. Pastu dia kata pulak, gaji mahal, kena la keje. Kami ni gaji murah.....

Kesitu pulak. Bengong la mamat ni! Aku ckp, kalo aku tk keje, kurang sorang tax payer kat msia. membazir satu tenaga kerja, p ambik tenaga kerja luar. Dia balas lagi...Brunei ok je tk yah bayar tax.
Ya allah, mamat ni memang nak cari pasai ke apa..pakai otak la nk compare pon. Besar mana sangat Brunei tu. Berapa orang sangat rakyat dia. Berapa byk minyak dia yang keluar.....

Dia cakap pulak...gaji aku punya tax byr beg rosmah 10thn..terus aku cut off dia dari chat FB aku..terus aku BLOCK dia dari FB aku.. padan. Malas nak layan...mujur la aku tk kawen ngan mamat ni....

Kurang hajo! BUkan nak hargai org yg kena keje harini..........

1 comment:

azil.eid said...

owh, saya kena keja jugak.

dan kalau jumpa orang yang awak tulih nih di atas jalan raya, berbesar hati saya nak lanyak dengan keta.

**keinginan sahaja, ye** =P

sibbaik awak tak disclose nama.

lalalala..

Our latest picture