Sunday, September 30, 2012

GLA Shaklee

GLA adalah singkatan kepada Gamma Linolenic Acid digunakan oleh ramai wanita untuk kesihatan dalaman wanita.
Biasanya kita cari Evening Primrose Oil(EPO) tapi, GLA ni lebih baik sebab dia merupakan sejenis asid lemak Omega-6 untuk membentuk hormon prostaglandin.
Boleh diambil lelaki dan wanita untuk mereka yang mengalami masalah menstrual ,menopous, darah tinggi dan kencing manis.
Lagi pula, GLA shaklee ni ada vitamin E.
 
credit dari  blog mama faiz
Kat bawah ni saya senaraikan KELEBIHAN DAN KHASIAT GLA
 
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
 
sesape yg kat sini xpernah try GLA patut try ekkk....sbbnya kulit rs smooth n skin better much better.....sy dh try result dia sgt okies......tq Cery MamaFaiz...:)
20 hours ago · · ·

  • Raihan's Shaklee likes this.
    • Azrin Mohd yeke?tak penah try lg...hehehe...nak beli jugak lah...
      20 hours ago ·


    • Hadhatina Mkb setuju dgn Zuera, hadha dulu sblm pregnant ni, GLA Complex adalah antara vitamin wajib. Pertama - utk regulate balik kitaran period yg tak betul lepas bersalin. Kedua - utk hilangkan kesan berminyak yg merimaskan pd kulit wajah (dgn gabungan vit c, b complex dan ESP). Mmg puas hati!

No comments:

Our latest picture