Sunday, September 30, 2012

Nutriferon part 2

Ok..sambungan kepada cerita aku yang batuk teruk sampai tak ada suara.

Jumaat lepas, terpaksa MC sebab demam panas dan batuk-batuk.
Pagi tu, lepas call office cakap tak mampu nak bekerja harini, terus ambik sepeket
nutriferon, dan tanpa bancuh, terus telan dan minum air masak dekat 1L.
Kalau ambik nutriferon kena minum banyak air sebab kalau tak minum air akan panas badan.

Masa ni memang belum ambik apa-apa paracetemol ataupun ubat penahan sakit.
Lepas telan nutriferon, tekak rasa kering sangat dan minum lebih banyak air. Suara pun ala-ala
penyanyi rock Ella dah lagaknya.

Siap-siap dan bergegas ke klinik. Masa ni rasa badan dah lebih segar. Time sampai klinik, masih dalam kedahagaan yang teramat tapi getting better.
Dr pun tengah batuk dan selsema...rasa nak je bagi Dr ni try Nutriferon. hehehehhe..

Balik dari klinik, mandi lagi sekali(jgn ingat aku tk mandi sbl gi klinik tadi).
Tadi dah mandi cuma badan terasa panas dan tekak terasa kering jadi kita mandi sekali lagi. Untuk mengelakkan ketaq-ketaq, kita mandi air panas yer. Bila demam, mandi air sejuk.. nanti ketaq.
Mandi air suam boleh buatkan badan berpeluh.

Lepas mandi, minum air lagi dan tidooooooooooooooooo

Malam nya masih lagi rasa suam-suam kuku badan ni..

9/29
Harini dah berjanji dengan anak nak hantar dia pergi swimming class, ada juga kawan jemput makan petang. Ingatkan dah tk sihat...Alhamdulillah...........
sangat-sangat bersyukur sebab diberikan kesihatan yang baik. demam dah langsung tak ada. Batuk pun
sikit-sikit je. Suara dah 90% back to normal cuma ada sengau-sengau sikit je.

Hehhee...jumpa kawan-kawan lama... sembang sampai tk hingat donia...
Promote Shaklee dekat kawan-kawan..alhamdulillah mendapat sambutan baik.


Demamku?Malamnya ulang makan nutriferon lagi 1 sachet.....

9/30
Sihat alhamdulillahhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Lepas-lepas ni kalau tak sihat lagi, kita tak payah makan PCM ke apa..kite try Nutriferon dulu yer..

Sapa nak cuba.. boleh contact saya.

No comments: