Sunday, January 2, 2011

Tayar pecah!

25/12/2010(Saturday)

Tayar pecah...mujurlah masa tu masih kat kampung. Kebetulan pulak, kami baru balik dari kenduri adik ipar di Aloq Setaq. Alhamdulillah sebab tk pancit kat highway ke, time jem masa nk byr toll ke...ataupun worst case masa balik darik KL-Baling tengah-tengah malam buta. Memandangkan masa tau tu dah senja, terus tukaq tayar spare dan gerak ke Baling nak p pasar malam.
*i tulih dalam loghat kedah noooo, pasai masa ni kami cuti-cuti Kedah

26/12/2010

Keluaq dari rumah Wan(pak mertua i, anak2 dia panggey Wan. Dahla nama pun Wan Awang) awai-awai pagi, teruih ke Kulim sebab nak cari kedai pomen tayar. Tayar ni memang pecah dah, bukan tahap bocoq buleh tampai. Kat Baling, my pak sudah p survey, takdak juai tayar size 18'. Tu la, pakai lagi rim besaq2. Kan ke dah mahai nak tukaq tayar. Nak cari 2nd hand pun payah.

Pueh la melilau kat kedai-kedai tayar kat Kulim cari tayar 2nd hand sebab tayar first hand yg ada brand harga dia, sangatlah menarik. Mujuq jugak kedai tayar kat Kulim banyak pilihan...

Last sekali, jumpa la satu kedai yg jual tayar. Tayar tu dah agak used. Tapi..masih boleh pakai. Bila check2 balik, rupa2nya, 2 lagi tayar juga sudah gelembung2 mau pecah dahhhh.....cesssssss. Dah la aku plan nak p Kelantan Isnini ni. Kat kedai tu cuma ada 2 tayar 2nd hand. Aduh..melilau lagi cari kedai tayar. Dah berkira-kira nak p BM tapi.....masa tu dah pukul 4pm. Dan ka..lagi pulak hari tu hari Ahad. Mesti kat Bukit Mertajam byk kedai tutup.

Alhamdulillah, akhirnya jumpa satu kedai kecik yg ada tayar besaqqqq. Tapi...haru lagi. Jumpa pulak yg rim ada crack.

 Aduhai.....nak kn pateri ataupun..tukar saja la ke rim baru. Ingat aku kerja cop duit ka???
Dah pukul 6 so memang tkdak la kedai yg sanggup buat. Balik la kami dengan hampaaaa nya.

Agaknya..begini la ghupa rim crack yer.



27/12/2010

Ada kematian sedara Wan kat Kulim. kebetulan pulak kami memang nak ke Kulim baiki rim tayar. So pagi-pagi lagi kami dah keluaq bawak mak & wan sama. Keltung keltang...siap juga pateri rim.

berkejar balik sebab nak p jugak kelantan harini.. mak pak dah duk tunggu nak join.

No comments: